Partnership tussen Steinzeug-Keramo en Channeline opent nieuwe mogelijkheden voor de rioolrenovatie

Frechen, maart 2021 – Steinzeug-Keramo gaat als leverancier van systeemoplossingen voor afvalwaterbeheer een samenwerking aan met de internationaal actieve producent Channeline. Met het assortiment DURA.CL by Channeline vervolledigen deze producten uit glasvezelversterkt kunststof het Steinzeug-Keramo DURA-gamma voor de renovatie van rioleringen en inspectieputten. 

In het productieproces bieden de door Channeline geproduceerde GFK-elementen dankzij de hoge flexibiliteit van hun vormgeving het opvallend voordeel, dat zij tot op de centimer aan de afmetingen van de bestaande riolering kunnen aangepast worden. Dat maakt op de omstandigheden afgestemde saneringen mogelijk, waardoor het verlies aan doorloopvolume tot een minimum wordt beperkt. De onderdelen kunnen op basis van scangegevens afzonderlijk worden gefabriceerd en in passende volgorde in de oude riolering worden ingebouwd.

„Bij sommige projecten is de maximale hydraulische diameter doorslaggevend.“, verduidelijkt Dr. Ulrich Bohle, Director Engineering Solutions & Services bij Steinzeug-Keramo. „Net in oude, bochtige of gemetselde riolen met grote toleranties hebben oplossingen uit serieproductie al gauw hun beperkingen. Dankzij individueel aanpasbare elementen kunnen wij de originele riooldiameter praktisch nabouwen en de tussenruimte tussen het element en de oude riolering op die manier tot een minimum reduceren.” Pas in 2018 is de leverancier met zijn renovatie-oplossing uit polymeerbeton DURA.PC met succes doorgebroken op de markt. Dannkzij Channeline wordt het aanbod op het gebied van individuele saneringsoplossingen verbreed. Het bedrijf heeft een decennialange ervaring op het gebied van renovatie. „Met DURA.CL by Channeline wordt onze marktpositie aanzienlijk verstevigd.“, resumeert Christian Rotthaus, Commercial Director van Steinzeug-Keramo. „De toekomstbestendige renovatie van oude rioleringen zal voor steden in de komende decennia een kernuitdaging worden. Wij zijn opgetogen, dat wij met het oog op dat werk onze klanten met deze uitbreiding van ons gamma een op maat gemaakte oplossing kunnen aanreiken.“ 

Weldra zullen wij onze klanten over het nieuwe productgamma DURA.CL by Channeline informeren.

Voor meer informatie neemt u contact op met: 

Koenraad Hombroux
Business Application Rehabilitation 

T +32496580181
E K.Hombroux_at_Steinzeug-Keramo.com